субота, 7. јул 2012.

Bla bla, truć...

Živeti u koži navijača Lacija nije lak posao. Ima raznih faktora koji negativno utiču na zdravlje, mentalno, pre svega, a sve se može odraziti na fizičko. Elem, digresiram bez prave potrebe.

Naša primarna meta u ovom merkatu, Turčin, Burak Jilmaz je očigledno rešio da skupo proda svoje nogice. Ili to pokušava njegov klub? Ili njegov agent? Ili, ili. Naravno da u takvim okolnostima nije lako ostati priseban i razuman. Poželiš da spališ kutiju iz koje dolaze takve vesti, raspeš pepeo u obližnjoj rečici i zavučeš se u neku šumu i ne izlaziš do 1. septembra. Zato što će to trajati i trajati. 
Ipak, moje lično verovanje je da će se ovaj transfer okončati u našu korist, i da će Jilmaz postati treći Turčin u nebesko-plavom dresu, posle Kan Bartua i Šukrua Gulešina. Lotito će podviti repić, zato što je pametan čovek, iako stipsa ponekad. I mislim da je već sada kasno da se menjaju objektivi i da se od 7. jula traži novi napadač. Takva potraga bi se svela na nekog Bjankija, Makaronea i ostalih testenina, koje nisu dostojni nošenja svetog dresa. (Puno poštovanje za Makaronea, ali taj igrač nikada ne bi uspeo u Laciju.)

Ono što je već postalo detinjasto i komično je slučaj Balzaretija. Onaj moralni panj (više panj, nego moralan), Zamparini, kategorički odbija svaku ponudu Lacija (ako ona uopšte i postoji, u šta ponovo sumnjam). Komika je što je Balzareti veoma "jeftin" igrač, s obzirom kakve sposobnosti poseduje. Već je najavljivan PSŽ kao njegova destinacija, ali da se PSŽ pita, taj transfer bi odavno bio arhiviran. PSŽ nema problema sa novcem, njima ne bi bio problem i da malo preplate momka. Znajući Zamparinija, definitivno bi "napumpao" cenu. Više će dobiti od PSŽ-a, nego od Lacija. To on čeka. Sada, nešto se tu kuva. Ako PSŽ reši da se okrene nekom drugom, tada uskače Loti i dobija Balza na "sniženju". Podsećam, njegov ugovor ističe narednog leta i od januara pregovara kao slobodan igrač. Bila bi čista (tragi)komedija da takav igrač ode za dž. Ne ide. Samo strpljenja i ovaj transfer se može odužiti i do avgusta. 

Treći pominjani tranfer, tj. glasina, jeste ona koja se tiče štopera Tventea, Daglasa Tešeire. Pošto je naš momak Breno "izvisio", Loti i ona gomila Tare moraju hitno da traže drugog. Izbor je Daglas. Daglas je neverovatno jak igrač. Fizički je jak kao zemlja, a ni tehnika mu nije loša. Da se izrazim u FM maniru, ball playing defender. Njegov agent kaže da je otvoren za ponude, što se ne tumači na više načina. Jednostavno, dajte ponudu, pa da pričamo. Tu bi mogli vrlo dobro da prođemo, ali će biti potrebno malo više novca.

Sada, jedna mala zanimljivost. Matuzalem je zakasnio na pripreme. Problem je u tome što se o njemu ništa ne zna. Petko je ljut, i Matuz bi mogao da dobije šut kartu. Breša se pominje.
Ne želim da ovo bude istina, ali ovaj momak negde spava u belom (a to belo nisu njegove gaće).

Do narednog pisanja, živeli. FORZA LAZIO!

Нема коментара:

Постави коментар