уторак, 3. јул 2012.


Dobrodošli na blog koji ce se baviti dešavanjima, utakmicama i vestima koje se tiču najstarijeg rimskog fudbalskog kluba, člana Serije A, rimskog Lacija.


KRATAK SAŽETAK PRETHODNE SEZONE

 Proteklu, 2011-12. godinu, Lacio je dočekao sa mnogo većim očekivanjima nego prethodnih deset. Razlog (a u težim vremenima, opravdanje) za tako nešto je plasman iz prethodne godine, koji je, blago rečeno, bio potpuno neočekivan. Peto mesto; Liga šampiona izmakla tek u poslednjem kolu (efektivno, izmakla još onim Zarateovim jajarsko izvedenim penalom protiv Udinezea). Opravdano se očekivala borba za Ligu šampiona, koja je bila nešto teže dostižna. Od protekle sezone, Italija ima samo tri predstavnika u najjačem evropskom takmičenju.
Medjutim, pod palicom Edija Reje, klub je prošao sito i rešeto i sada. Odlično odigran prvi deo sezone, sve do decembra je teklo kako smo priželjkivali. Od decembra, krecu kola nizbrdo. Sve više raste broj povredjenih igrača, gomilaju se mečevi, Reja dva puta daje i povlači ostavku. Igre na strani su stale, Sijena i Palermo su ponizile nebesko-plave momke i uterali svim fanovima kluba strah u kosti. Napad je jedva postizao golove, s obzirom da je Klose najveći deo drugog dela sezone proveo kod lekara. Od Sisea golova i nije bilo, tako da je prodat još u januaru.
Ali, ponovo se karma poigrala sa ekipom, sve do poslednjeg kola je treće mesto bilo u igri. Udineze se ponovo isprečilo, a sve poprilično podseća na rimejk od prethodne godine.
Na kraju sezone, mister Reja je odbio da produži ugovor, te je napustio prestonicu i rešio da se jedno vreme povuče iz igre.

GRAZIE MISTER


SEZONA KOJA NAS OČEKUJE

Ruku na srce, ove godine se očekuje isto. Sa promenjenim stručnim štabom (nadamo se i pojačanom rosteru igrača) očekujemo slićne ili bolje rezultate. Realnost je, po meni, malo drugačija. Kao fan, nadam se konačnom ulasku u LŠ, medjutim, kao gledalac kome krv nije uzburkana posle 2:0 protiv Milana u 30. minutu, očekujem da se desi veleobrt, i to baš u trenutku kada nam bude išlo najbolje. 
Ove sezone, sa klupe nas vodi stručnjak iz BiH, Vladimir Petković.


Sad, mudri ljudi, navikli na teškoće, kažu: "Rodilo se, valja ga ljuljati". Opet, ja ne znam koliko sam mudar, ali ću to reći za Petka. Lotito ga izabrao, nadam se da čovek zna znanje. Sa Sionom je izborio opstanak, forsira atraktivan napadački fudbal, najčešće u 4-3-3 ili 3-4-3 formaciji. To znači da će igrači morati da menjaju navike koje su stekli u Rejinom sistemu. Nadam se, uspešno.


TRANSFER ZONA

Sada, ono što verovatno najviše sve nas interesuje, a to je letnji mercato. S obzirom da nam je predsednik krajnje obazriv po pitanju finansija, ne može se očekivati dolazak Djovinka (iskreno, moja dugogodišnja želja da ga vidim u nebesko-plavom dresu) ili nekog nabudženog ostrvskog crnca sa plućima zapremine Djerdapskog jezera. Ono što možemo očekivati je dolazak dvojice slobodnih igrača, Edersona iz Liona (što će se sutra pred novinarima objaviti), kao i izvesni dolazak Brena, kome ističe ugovor u Bajernu. Problem sa Brenom je taj što se "igrao vatrom", te mu preti zatvorska kazna u Nemačkoj. Medjutim, pošto će sve to biti uslovno, možemo očekivati Brena u Rimu, zajedno sa nemačkim pajkanom i psihologom u pratnji.
Druga, već svima dosadna telenovela, jeste turska! Ništa čudno, turske serije nikako da izbegnemo. U pitanju je Burak Yilmaz, napadač Trabzona sa neverovatnim brojem golova u poslednje dve sezone. I tu Lotito mrsi, te Turci još nisu pristali, dok je Yilmazova jedina želja - Rim. Navodno, do kraja nedelje će se sve znati.
Uklapa se u atmosferu
"Kriminalni" osmeh

Ono što najviše intrigira, pored transfera, jeste Zarateova sudbina. Oko nje se svašta pisalo, tako da neću oko toga mnogo. Jasno je da bi Zarate bio odličan sraf u Petkovom sistemu, ali je pitanje da li je "večiti talenat" naučio nešto u Interu, ili je njegova bandoglava glava i dalje megalomanska. Saznaćemo.
Što se tiče odlazaka, ovog leta neće biti mnogo buke. Igrači kojima su isticali ugovori su već napustili klub, a to su igrači koji nisu ni klupu mogli da vide (tipičan primer, Makinva). Najznačajniji igrači (Marketi, Dias, Radu, Ledezma, Hernanes, Klose) ostaju, tako da samo sledi peglanje onoga sto je višak.

Do sledećeg pisanja, živeli. FORZA LAZIO!

Нема коментара:

Постави коментар